Direktlänk till inlägg 2 december 2013

Saffransbiskvier LCHF

Av Emilie - 2 december 2013 22:33

I torsdags testade jag ett nytt påhitt.
Saffransbiskvier, alltså biskvier med saffranscreme.
Följande är grundreceptet, jag tror det var Katrin Zytomierskas jag valde.

3dl mandelmjöl
3 msk grädde
4 msk sukrin melis
3 äggvita
200 g mjukt smör
2 tsk kakao

5 msk sukrin melis
1 tsk vaniljpulver
2 äggulor

70 g choklad

Mina ändringar var: bytte melis mot gold. Jag hade ingen melis hemma och gillar ändå inte smaken.
Bytte 100 g smör mot färskost, typ Philadelphia. Läste att det skulle va gott.
Bytte kakao mot 0,5 pkt saffran.

Först mixade jag smörkrämen, jag smälte 15 g av smöret att värma upp saffranen i. Vispade runt lite och lät dra en stund. Sen mixade jag allt till smörkrämen en liten stund till lagom konsistens. Sen behövde den stå kallt en stund.

Jag vispade ihop smeten till bottnarna, det blev 11 lite större, nästa gång lägger jag mer energi och spritsar lite mindre och tunnare bottnar. In i ugnen 175 grader 10 min.
Låt dom svalna.

Jag klabbade bara på smörkrämen och satte dom i kylen igen för att stelna till. Nästa gång använder jag nog bara smör och låter krämen svalna mer så den är spritsbar.
Denna omgång var mest en test, som ni kanske märker, jag slängde ihop det mitt uppe i nåt annat som var på g.

Efter en timme i kylen smälte jag chokladen och doppade biskvitopparna i den. Inte heller så snyggt gjort, men som sagt, det var ju bara ett hastverk.

På bilden har dom vart i kylen några dagar, och blivit lite fuktiga på chokladen. Dom blev goda och jag kommer göra om dessa, med bara smör i krämen och mindre och snyggare. Enjoy!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emilie - 22 februari 2015 21:13

Va snpopcornen går, söndag och dags för ny update. Totalt denna vecka ner 0.4 kg. Har dock tagit mig igenom jobbigaste veckan på månaden, med godkänt. Nu under helgen har jag fuskat lite. I fredags åt jag lite äppelpaj på tjejmiddagen, höll mig ...

Av Emilie - 15 februari 2015 20:46

Jag är nöjd över veckan som gått. Mina "fails" har varit få, popcorn med sonen på vår halvdag lediga tillsammans. Det var det värt. Jag har ätit lite mörk choklad, nån smaksatt m salt o nån nöt, inte jätte lchf men bättre än marabou. Just det två sk...

Av Emilie - 9 februari 2015 20:59

Det är inställningen som gäller! Nu är det åter igen dags att ta tag i livet, undra hur länge det håller, förhoppningsvis läääänge. Med de nya kvargsorterna från Lindahls blir det lite lättare. Jag älskade nötchokladen! Jag råkade även ta en vanilj...

Av Emilie - 4 december 2014 20:38

Lagom till att man peppat upp blir jag förkyld!!! Det känns som det blir rejält med. Iprenen har avhjälpt lite började bli väldigt öm i kroppen. Jag hann iaf gå på sista zumba passet innan julledigheten. Det var lite det som gjort att jag peppat up...

Av Emilie - 9 februari 2014 20:00

Chokladbollar går ju verkligen göra på alla möjliga vis, och smaksätta med det mesta. Sist fick jag tips att smaksätt med bittermandel essens, mmmmm. det var gott!!   Nu senast köpte jag paranötter som jag mixade till mjöl. Första gången lite f...

Presentation

Det är åter dags att ta tag i mitt liv, med hjälp av LCHF. Vi får se hur långt jag kommer

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards