Senaste inläggen

Av Emilie - 2 december 2013 22:33

I torsdags testade jag ett nytt påhitt.
Saffransbiskvier, alltså biskvier med saffranscreme.
Följande är grundreceptet, jag tror det var Katrin Zytomierskas jag valde.

3dl mandelmjöl
3 msk grädde
4 msk sukrin melis
3 äggvita
200 g mjukt smör
2 tsk kakao

5 msk sukrin melis
1 tsk vaniljpulver
2 äggulor

70 g choklad

Mina ändringar var: bytte melis mot gold. Jag hade ingen melis hemma och gillar ändå inte smaken.
Bytte 100 g smör mot färskost, typ Philadelphia. Läste att det skulle va gott.
Bytte kakao mot 0,5 pkt saffran.

Först mixade jag smörkrämen, jag smälte 15 g av smöret att värma upp saffranen i. Vispade runt lite och lät dra en stund. Sen mixade jag allt till smörkrämen en liten stund till lagom konsistens. Sen behövde den stå kallt en stund.

Jag vispade ihop smeten till bottnarna, det blev 11 lite större, nästa gång lägger jag mer energi och spritsar lite mindre och tunnare bottnar. In i ugnen 175 grader 10 min.
Låt dom svalna.

Jag klabbade bara på smörkrämen och satte dom i kylen igen för att stelna till. Nästa gång använder jag nog bara smör och låter krämen svalna mer så den är spritsbar.
Denna omgång var mest en test, som ni kanske märker, jag slängde ihop det mitt uppe i nåt annat som var på g.

Efter en timme i kylen smälte jag chokladen och doppade biskvitopparna i den. Inte heller så snyggt gjort, men som sagt, det var ju bara ett hastverk.

På bilden har dom vart i kylen några dagar, och blivit lite fuktiga på chokladen. Dom blev goda och jag kommer göra om dessa, med bara smör i krämen och mindre och snyggare. Enjoy!!

Av Emilie - 13 november 2013 21:22

Nu har jag äntligen kommit igång med motionen igen, sakta men säkert... Det hann gå fyra veckor mellan passen pga en riktigt seg förkylning.
Men nu så, förra veckan gick jag på zumban, i söndags joggade jag 5 km. Mobilen dog så jag fick inget resultat på appen, så himla typiskt! Efter en helg med kalas och sjuuukt mycke onyttigt så var turen en klen tröst, men jag hade rejält med träningsverk fram till tisdagens zumba. Gött men ont!

Av Emilie - 30 oktober 2013 21:13

Jag har provat några olika lchf bröd och så hittade min sambo det bästa receptet:

http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=1389

Erikas julbröd. Vi brukar skippar romen dock.

Det är mycket ägg i men smakar inte alls äggigt som en del kan göra.



Av Emilie - 27 oktober 2013 23:27

Mitt allra bästa tips inför jultiden.
Jag brukade kunna köpa paket med färdig pepparkaksdeg bara för att äta. I år blir det bara ett paket, för att göra pepparkakshus med sonen. Och några pepparkakor med såklart.

För att klara julen kommer jag göra många satser Pepparkaksfudge
50 g smör
2,5 dl grädde
en liten nypa salt
2-3msk sukrin gold
1 tsk pepparkakskrydda

Jag kokar alltid julgodis i gjutjärnsgryta, det kortar ner tiden. Så jag kokade upp allt och lät det sen sjuda 15 min. I vanlig gryta behöver man 20-30 min. Kolla till grytan och blanda runt ibland. Skär det sig är det bara att vispa tills det går ihop igen.
Jag hällde min smet i knäckformar och för säkerhetsskull förvarar jag dem i frysen.
ENJOY!

Av Emilie - 1 oktober 2013 22:27

Känner mig inte alls så peppad och pigg som de första fem veckorna. Nu fuskar jag, magen svullnar ju och allt får ju en att hamna lite längre ner.
Försökte verkligen blåsa ur mig dessa låga tankar, eller mer sinnesstämningen. Men den kryper på.

Jag har iaf inte ätit nåt ikväll. När vi kom hem tog jag en chokladboll, borstade bort det mesta pärlsockret, men ändå, och sen två pannkakor, lchf sylt och inget socker i smeten iaf.
Middagen var en god laxsås. Pp creme fraiche, grädde, sambal salt o peppar, serverades m sugar snaps som värmdes lite i såsen. Därefter en bit 86% choklad. Efter kvällens Zumba glömde jag ta en shake så lite te fick mätta magen och suget i soffan sen.
Nu ska jag kämpa onsdag torsdag för på fredag är det kalas för en kompis som fyller 30 och lördag är det jobbresa till ystad saltsjöbad, och då ska jag "unna" mig en dessert. För det måste man som matintresserad på finkrog :)
Pepp pepp pepp, imorrn ska jag baka på jobbet, det blir svårt, men jag ska hålla fingrarna i styr. Dags att sova så jag orkar kämpa mot mig själv imorrn.

Av Emilie - 12 september 2013 07:06

Häromdan åt vi en kyckliggryta med fetaost. Jag var inte helt nöjd med kryddningen men får jobba på det.

Jag fräste kycklingbitar, kryddade med salt peppar och oregano. Hällde på grädde och lät det koka en stund. Sen smular man ner ett paket fetaost och låter det koka ihop lite så osten smälter. Strax innan servering blandade jag i cocktailtomat halvor.

Nästa gång skippar jag oreganon och tar nog lite lök, paprika chili istället.

Till detta fick grabbarna pasta och jag valde frästa haricots verts.

Av Emilie - 11 september 2013 21:20

Igår testade jag dubbla gympapass. Zumban är så himla skoj. Och jösses vad man svettas, speciellt när hallen värmts upp av fotbollskillar innan.
Efter zumban var det styrka och stretch. Det var några övningar jag inte pallade men skönt med mycket stretch. Och alla eftersvettningar från zumban...ja jag var sjöblöt!
Det var kul, men det blir lite sent att komma hem 20.15 få i sig en shake och sen duscha och lägga sig vid 22.

Idag läste jag om alla stinkande lchf människor. Jag har absolut känt av andedräkten, fy fabian! Det var jobbigt, efter min fusk under helgen så har det försvunnit. Det var väl när jag var duktig i fem veckor det gav resultat, men jag är villig att äta lite mer kolhydrater för att slippa den andedräkten. Nu ska jag bara hålla mig till rätt kolhydrater.

Idag var det lite svårt, jag gjorde tiramisu på jobbet till en beställning. Var ju tvungen att smaka, men som så många gånger övergick det i svullande. Ska nog försöka göra nån sån god creme lchf, för det är ju bara äggula, socker, mascarpone och grädde. Byta socker mot sukrin gold och sen ha lite bär till. Kan bli smarrigt.

Il let you know!

Av Emilie - 9 september 2013 20:52

I lördags var jag i Jönköping på ett tabata pass, kul med en mindre grupp där man hinner prata lite och kan skratta tillsammans hur jobbigt det är.
Jag fick även chans att scanna mig med glädjebesked. Ner 2,3 kg fett upp 0,2 kg muskler. Även vattnet var bättre. Så BARA positiva besked.
Nu är det bara att kämpa vidare.
Det blev lite fusk i helgen, i fredags var det barnkalas hos grannen och i lördags på cykelfesten blev det förhållandevis bra. Lite godis på slutet. Men det gör sig påmint idag då jag får kämpa lite extra mot sockersuget. Men jag vet ju att jag kan, det gör mig extra stark nu.

Idag har vi ätit en god fläskfilégryta med lök, paprika, champinjoner och grädde och creme fraiche.
Imorgon blir det kycklinggryta med fetaost i. Jättegott recept från tjejmiddags- gruppen.
Onsdag shake för mig, korvgrillning för grabbarna som ska skjuta lerduvor medans jag är i stallet.
Torsdag pannbiff, tror jag gör kokta morötter till.
Fredag pulled pork, massa "dolt" socker i know
Lördag jobb
Söndag, stek eller gryta på nötkött

Gonatt!

Presentation

Det är åter dags att ta tag i mitt liv, med hjälp av LCHF. Vi får se hur långt jag kommer

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards